Eτήσια Ανασκόπηση 2022

Η Ετήσια Ανασκόπηση της Soundquest για το 2022: H αυτοπεποίθηση έρχεται από την πράξη

Παρέα με τον Boy, Έρημος Καλαχάρι, Ναμίμπια

Με λίγα λόγια...

Τι χρονιά ήταν κι αυτή! Είχε λίγο απ’όλα. Και αναταράξεις και στιγμές γαλήνης και περιοριστικά μέτρα και ελπίδα ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε ξανά μετά από δύο χρόνια και πόλεμο και μεγάλη ακρίβεια αλλά και περιόδους νηνεμίας.

Σε προσωπικό  επίπεδο ήταν απ’ αυτές τις χρονιές που θα θυμάμαι περισσότερο καθώς είχε πολλούς πανηγυρισμούς, μεγάλη δραστηριότητα, βαθιές εσωτερικές συνειδητοποιήσεις, ανακατατάξεις, απελευθερώσεις, άγρια ζωή, επικά ταξίδια και πάρα πολύ περπάτημα.

Aποφοίτηση από την Βρετανική Ακαδημία Ηχοθεραπείας και ξεκίνημα της Soundquest 

Η αρχή του 2022 με βρήκε με ένα τελείωμα! Μετά από σχεδόν δύο χρόνια λόγω πανδημίας, παρατεταμένων καραντίνων και μέτρων προφύλαξης, ολοκλήρωσα το απαιτούμενο portofolio της αποφοίτησης ως σπουδάστρια της Βρετανικής Ακαδημίας Ηχοθεραπείας (ΒΑΗ). Οι σπουδές ήταν  απαιτητικές με θεωρητικό όσο και πρακτικό σκέλος, που λόγω της πανδημίας δεν ήταν εύκολο να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα. Η μέρα που ταχυδρόμησα το βαρύ πορτοφόλιο των 214 σελίδων στην ΒΑΗ, με βρήκε συγκινημένη που κατόρθωσα να ολοκληρώσω ακόμα μια μακροχρόνια σπουδή παρά τα εμπόδια, ολοκληρωμένη  που τέλειωσε με σπουδαίες εσωτερικές ανακαλύψεις για τον εαυτό μου και με φρέσκια διάθεση για μια καινούργια επαγγελματική κατεύθυνση που ανοιγόταν μπροστά μου. Ήταν ένα από τα πιο όμορφα highlight της χρονιάς. Ίσως ακόμα περισσότερο και από την επιστολή της ΒΑΗ που έφθασε λίγο αργότερα και μου ανακοίνωνε ότι ήμουν και τυπικά απόφοιτη της Ακαδημίας με τον τίτλο DipGRST.  Toν Απρίλιο ήρθε και η επιβεβαίωση ότι είμαι και μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Θεραπευτικού Ήχου, πράγμα το οποίο προσδίδει μια επιπλέον εγγύηση για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Sounquest στους πελάτες της.

Προγράμματα Soundquest

Τον Ιανουάριο ξεκίνησα ένα πρόγραμμα με την Sigrun, Νο. 1  business coach  στην Ευρώπη στις online επιχειρήσεις, με σκοπό να φτιάξω ένα διαδικτυακό χαλαρωτικό πρόγραμμα ηχοθεραπείας. Το αποτέλεσμα ήταν από μηδέν επαφές στη e-mail λίστα μου να αποκτήσω μερικές εκατοντάδες, να τρέξω ένα δωρεάν πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων και παράλληλα να δημιουργήσω το πρώτο μου διαδικτυακό πρόγραμμα. Οι Αναζωογονητικές Ηχοαναζητήσεις είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να φέρει το άτομο σε ρόλο παρατηρητή για να μάθει να πηγαίνει βαθύτερα στο εσωτερικό του Είναι με τη βοήθεια του ήχου. Όλα αυτά μέσα από εβδομαδιαία χαλαρωτικά ηχόλουτρα βασισμένα στο μοντέλο 5Rs’ Βιωματικής Επεξεργασίας (Αντηχήσεις- Αντιστάσεις-Απελευθερώσεις- Αντανάκλαση- Ευθύνη) της Βρετανικής Ακαδημίας Ηχοθεραπείας καθώς και άλλες αυτογνωσιακές τεχνικές. Toν Σεπτέμβριο, μετά από το τριήμερο δωρεάν εργαστήριο χαλάρωσης Relaxing Soundbites λάνσαρα και το κορυφαίο πρόγραμμα της Soundquest, το ομαδικό πρόγραμμα Relaxing Sound Pit Stop , που σκοπό έχει να κάνει τους συμμετέχοντες να μάθουν να δεσμεύουν χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη δική τους χαλάρωση όσο και στο να αναλάβουν δράση αυτοφροντίδας. Το πελατολόγιό μου ξεπέρασε πλέον τις 550 εγγραφές μετά το λανσάρισμα αυτό και η σκληρή δουλειά του Ιουλίου και Αυγούστου, όπου δούλευα αμέτρητες ώρες μπροστά από μια οθόνη, γιορτάστηκαν και ανταμείφθηκαν με ένα ταξίδι τον Σεπτέμβριο στο πολυαγαπημένο μου Λονδίνο .

Στο Dopamine Land Experience του Λονδίνου

Και όλο περπατώ και όλο αναζητώ!

Aπό το 2017 όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω σε μακρινούς προορισμούς και όχι αποκλειστικά για δουλειά, ανακάλυψα ότι κάθε ταξίδι μου εντύπωνε στο βαθύτερο Είναι μου πράγματα που ήταν πολύ αποκαλυπτικά  για μένα. Τότε ήταν που άρχισα να γράφω τις ιστορίες μου και να φωτογραφίζω, με την επιθυμία να με ανακαλύψω μέσα σε άγνωστους τόπους. Από τα ταξίδια αυτά λοιπόν έμαθα να έρχομαι αντιμέτωπη με τους φόβους μου και να τους ξεπερνώ, να χαλαρώνω και να βιώνω ως το μεδούλι την κάθε στιγμή, να ευγνωμονώ για όσα πράγματα έχω αλλά και για όσα μπορώ να προσφέρω σε άλλους αλλά και να βολεύομαι με πολύ λίγα. Τα ταξίδια αυτά πλέον είναι ταξίδια προσωπικής αναζήτησης και ως εκ τούτου δεν σκοπεύουν σε τουριστικά και πολυσύχναστα μέρη παρά σε μέρη που είτε συνδέομαι με το παρελθόν μου, είτε με ανακαλύπτω.

Το πρώτο ταξίδι του 2022 ήταν τον Φεβρουάριο στην φωτογενή Ναμίμπια, μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου μαζί με τον εξαιρετικό φωτογράφο Solly Levi. Ήταν ένα επικό ταξίδι με μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα οδήγησης μέσα στις προϊστορικές ερήμους Ναμίμπ και Καλαχάρι, άγρια ζώα, πρωτόγονες φυλές και πάνω απ΄όλα ένα δέος για την ίδια τη Γη, τη δημιουργία της και τη ζωή σ’ αυτήν.

Ακολούθησε τον Ιούνιο, το ταξίδι περιπέτειας στα μυθικά νησιά Φερόε με την υπέροχη ομάδα του Amarok. Πάνω στο ιστιοπλοϊκό Norðlýsið και μέσα στα αγριεμένα κύματα του Ατλαντικού, επισκεφτήκαμε επτά από τα δεκαοκτώ νησιά και κάναμε ημερήσιες πεζοπορίες σε πανέμορφους, καταπράσινους τόπους.

Τον Σεπτέμβριο το δώρο μου για τη σκληρή δουλειά του καλοκαιριού ήταν το ταξίδι μου στο Λονδίνο. Είναι μια μητρόπολή που λατρεύω καθώς έχω ζήσει εκεί κάποια χρόνια λόγω σπουδών. Επίσης υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να κάνει και να δει κανείς που πάντα μένει κάτι για την επόμενη φορά που θα πάει. Έτσι αυτή τη φορά στα highlight της επίσκεψής μου εκεί ήταν το αντάμωμα με φίλους, εκ των οποίων κάποιους είχα να τους δω είκοσι χρόνια(!) όσο και η επίσκεψή μου στο Dopamine Land Experience, όπου η χαλάρωση ήρθε μέσα από αρώματα, ήχους, παιχνίδι όσο και δημιουργικότητα!

Το φθινοπωρινό μου ταξίδι στην Ουγκάντα είχε εθελοντικό σκοπό. Μαζί με μια σούπερ ομάδα Ελλήνων και Κυπρίων και κάτω από την διοργάνωση της πιο παρεϊστικης εθελοντικής οργάνωσης Wheeling2help, βρεθήκαμε στη μαγευτική λίμνη Bunyoni όπου βοηθήσαμε στην ανακατασκευή τάξεων του τοπικού δημοτικού σχολείου Bufuka, κατασκευάσαμε κούνιες και τραμπάλες, κάναμε μάθημα στα παιδιά του σχολείου, χορέψαμε, γελάσαμε και αλληλεπιδράσαμε με τους ντόπιους. Κάπου εκεί με πέτυχε και η Mάριον και έδωσα συνέντευξη στη μεσημβρινή της εκπομπή  Κάθε Μεσημέρι με την Μάριον στο Open TV λίγο πριν ξεσπάσει καταιγίδα!

Tα υπόλοιπα ταξίδια που έγιναν ή μικρές στάσεις σε πόλεις (Κοπεγχάγη, Εδιβούργο, Γενεύη, Γιοχάνεσμπουργκ)  είχαν και αυτά την ομορφιά τους αλλά θα έπρεπε να γράφω μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς οπότε και τα αφήνω ως όμορφες αναμνήσεις.

Στο Skeleton Coast της Ναμίμπιας, στο σημείο που η προϊστορική έρημος Ναμίμπ συναντάει τον Ατλαντικό ωκεανό.

Η έκδοση του πρώτου μου διηγήματος

Από το 2018 που ξεκίνησα μαθήματα δημιουργικής γραφής ως προσωπική ανάγκη έκφρασης η οποία μπορούσε να διοχετευτεί πλέον και μέσω του λόγου, γράφω ασταμάτητα. Έχω περάσει από τέσσερις δασκάλους-συγγραφείς και τελικά με τον τελευταίο και τωρινό μου δάσκαλο, τον συγγραφέα και δημοσιογράφο, Διονύση Μαρίνο, είχα τη χαρά να δω τυπωμένο και το πρώτο μου διήγημα τη χρονιά αυτή. «Σε δωμάτια που ζουν λέξεις», ανθολογία διηγημάτων από τις Εκδόσεις Βακχικόν και φυσικά το διήγημά μου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο. 

Κρατώντας την πρώτη έκδοση του βιβλίου "Σε δωμάτια που ζουν λέξεις"

Ηχογραφήσεις Soundquest, ιστοσελίδα και δια ζώσης χαλάρωση

Μετά το φθινόπωρο 2021 όπου είχα ξεκινήσει ηχογραφήσεις ηχόλουτρων μικρής διάρκειας, τον Απρίλιο ξεκίνησα τον δεύτερο κύκλο ηχογραφήσεων στο στούντιο Few. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε ένα μήνα μετά. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μεγάλης διάρκειας ηχόλουτρων με πολλούς συνδυασμούς οργάνων για διαφορετικό χαλαρωτικό αποτέλεσμα όσο και θεραπεία μέσω των συχνοτήτων. Η όλη εμπειρία παρά την κούραση και τις πολλές ώρες ήταν δημιουργική και πολύ χαλαρωτική, ιδιαίτερα για τον ηχολήπτη που ήταν και ο πρώτος ο οποίος πιστοποίησε ότι χαλαρώνει με αυτά τα ηχόλουτρα. Τα συγκεκριμένα ηχόλουτρα  χρησιμοποιήθηκαν πλέον στα διαδικτυακά ομαδικά ηχόλουτρα της Soundquest τον Μάιο, Ιούνιο και Δεκέμβριο όπου πολλά άτομα τα προτίμησαν λόγω του ότι μπορούν από την άνεση του χώρου τους να τα απολαύσουν χωρίς έκπτωση στην ποιότητα του ήχου. Τα ηχόλουτρα αυτά επίσης χρησιμοποιούνται και στα προγράμματα Relaxing Sound Pit Stop και Aναζωογονητικές Ηχοαναζητήσεις by Soundquest, ως αναπόσπαστο μέρος τους.

Το φθινόπωρο ξεκίνησα πάλι τα πρώτα δια ζώσης χαλαρωτικά ηχόλουτρα στον φιλόξενο χώρο του Dancing School, πράγμα το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς μου είχε λείψει η ζωντανή επαφή και αλληλεπίδραση της ομάδας.

Τέλος αυτή τη χρονιά μέσα από όλη την εργασία για την ανάπτυξη και προώθηση των υπηρεσιών της Soundquest, κατόρθωσα να περιορίσω κατά ένα μεγάλο μέρος τη χρόνια αναβλητικότητά και τελειομανία μου και να παρουσιάσω την ιστοσελίδα της Soundquest δημόσια! Και ενώ θέλει ακόμα αρκετή δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί, αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να βάλω στην άκρη τις φοβίες μου για το βαρύ «τεχνικό» φορτίο χειρισμού της ιστοσελίδας, για το οποίο δήλωνα παντελή άγνοια και αποστροφή αλλά τώρα πλέον δηλώνω αρκετά επιδέξια και πρόθυμη να το μάθω. Επιπρόσθετα μέσα από την ιστοσελίδα ανέπτυξα και αρκετές άλλες δεξιότητες τεχνικής φύσεως και αυτοματοποίησης της διαδικτυακής επιχείρησης της Sounquest, πράγμα το οποίο με βοηθάει στην ανάπτυξή της.  

O χρόνος έκλεισε με την επίλυση ενός οικογενειακού θέματος το οποίο με απασχολούσε για χρόνια αλλά με μεγάλη επιμονή και υπομονή κατόρθωσα και έδωσα λύση, πράγμα το οποίο μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση και ηρεμία.

Ηχογράφηση του γκόνγκ στο στούντιο Few

ΕΥ Retreat 2022 για επαγγελματίες υγείας

Ένα ακόμα στοίχημα κερδήθηκε και αυτή τη χρονιά καθώς μαζί με τους συνδιοργανωτές Maria Antoniadou_Coaching Spirit Gallery και nlpgreece διοργανώσαμε τον Νοέμβριο το τριήμερο EY Retreat αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας στο ξενοδοχείο Domotel Kastri στην Αθήνα. Η μαγιά μπήκε, το πρώτο βήμα έγινε και οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές για τη συνέχιση αυτού του μοναδικού όσο και πρωτοποριακού retreat που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη τη χαλάρωση για να μπορούν να προσφέρουν σωστά τις υπηρεσίες τους σε έναν τόσο απαιτητικό επαγγελματικό κλάδο όπως αυτόν την υγείας ο οποίος βάλλεται από χρόνιο άγχος και πίεση χρόνου.

Μαζί με τις συν διοργανώτριες του EY Retreat 2022 Dr. Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου και Dr. Μαρία Αντωνιάδου

Δραστηριότητες φωτογραφικές, καλλιτεχνικές και χορευτικές

Μέσα από την μουσική ως σολίστ εκκλησιαστικού οργάνου εκφραζόμουν για πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πρόσθεσα και τα ιαπωνικά τύμπανα ως μέλος του συγκροτήματος Atene Daiko-Τα Τύμπανα του Ήλιου. Στα highlight ήταν η παράστασή μας στο Ιαπωνικό Φεστιβάλ της Αθήνας τον Ιούνιο. Στα φωτογραφικά highlight ήταν και η συμμετοχή μου στο υποβρύχιο βιωματικό, φωτογραφικό σεμινάριο “Νερό, η ψυχή της Γης”  με τις εξαιρετικές φωτογράφους Ρενέ Ρεβάχ και Μάρω Κουρή και το φωτογραφικό μοντέλο, ηθοποιό Εύη Τσακλάνου. Στο σεμινάριο αυτό φωτογράφισα την παιδικότητά μου μέσα στο νερό σε μια μοναδική εμπειρία. Αυτό όμως που τώρα με εκφράζει περισσότερο είναι η σωματική έκφραση μέσα από τον αφρικανικό χορό, όπου διαπίστωσα ότι το σώμα μου λύνεται ολοένα και περισσότερο, η οπτική έκφραση μέσα από τον φωτογραφικό φακό όσο και το «μάτι» ενός drone όπου μπορώ να βιώνω το Εδώ και Τώρα, την απόλυτη στιγμή χαλάρωσης όσο και η ηχητική έκφραση μέσα από την αφρικανική άρπα (ngoni) η οποία με γειώνει και με γεμίζει ενέργεια. Aισθάνομαι τυχερή όσο και ευγνώμων που έχω δασκάλους και coach που μπορούν να μου μεταδώσουν όλα αυτά χωρίς να χαθώ ή να βαρύνω από τις γνώσεις, αλλά αντιθέτως να ταξιδέψω με καθοδήγηση και ασφάλεια στον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, αυτόν που οδηγεί στο κέντρο της ύπαρξής μου.

Φωτογραφίζοντας την παιδικότητά μου μέσα στο νερό με την ηθοποιό Εύη Τσακλάνου

Κλικ, κλικ, κλικ στο Εδώ και Τώρα!

Τα σχέδιά μου για το 2023

  • Αλλαγή κατοικίας (ιδανικά ένα μικρό σπίτι στη φύση με ελάχιστα πράγματα)
  • Καινούργιες  συνεργασίες της Soundquest με άτομα που έχουν παρόμοιο σκοπό και όραμα
  • Premium συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις και παροχή χαλαρωτικών ηχόλουτρων σε εργαζόμενους που έχουν συνεχώς άγχος και λίγο χρόνο για τη δική τους χαλάρωση
  • Έκδοση περισσότερων διηγημάτων μου και δημοσιοποίηση της ταξιδιωτικής μου ιστοσελίδας questraveller με φωτογραφίες και ταξιδιωτικές ιστορίες
  • Περισσότερα ταξίδια αναζήτησης σε μη τουριστικούς προορισμούς (ξεκινώ με φωτογράφηση και ηχογράφηση άγριας ζωής στην Μποτσουάνα)
  • Το σύνθημά μου για το 2023 είναι: «Μια ευκαιρία είναι σαν την πεταλούδα. Αν δεν την πιάσεις, πέταξε μακριά»

-Είμαστε ό,τι καλύτερο μπορούμε να είμαστε-.

 Email
info@sound-quest.com

 

 Κινητό
693 7257578

error: Copyrighted Content