Eτήσια Ανασκόπηση 2023

Η Ετήσια Ανασκόπηση της Soundquest για το 2023:

H ευκαιρία είναι σαν την πεταλούδα. Πιάσε την προτού πετάξει μακριά. 

 

Μετά από την μοναδική εμπειρία mokoro (βαρκάδα μέσα σε νούφαρα και ιπποπόταμους), Δέλτα του Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα

Με λίγα λόγια...

Αυτή ήταν μια όμορφη χρονιά με πολλές στιγμές εσωτερικής ευφορίας αλλά και μπόλικη «σκόνη». Είχε πολλή δουλειά, «καθαρίσματα» και λιγότερα  αποτελέσματα απ’ ότι περίμενα. Παρόλα αυτά το πράγμα που με κράτησε ενεργή, ήταν η πίστη στο όνειρό μου. Και φυσικά έμαθα και από τα λάθη μου. Μαζί με όλα αυτά, αυτή η χρονιά έφερε δύο ακόμα επικά ταξίδια, καινούργιες συνεργασίες, πολλές βαθύτερες εσωτερικές συνειδητοποιήσεις και ακόμα περισσότερες απελευθερώσεις.

Ανάπτυξη της Soundquest 

Αυτή την χρονιά έγινα δεκτή ως μέλος τους Διεθνούς Συνδέσμου Ηχοθεραπείας (Η.Π.Α) και ανανέωσα την συνδρομή μου ως μέλος στον Διεθνή Σύνδεσμο Θεραπευτικού Ήχου (Μεγάλη Βρετανία). Οι δύο αυτοί Διεθνείς Σύνδεσμοι είναι σημαντικοί στον τομέα της ηχοθεραπείας καθώς πέρα από τις πληροφορίες που παρέχουν στο ευρύ κοινό, διαθέτουν και τα πρωτόκολλα καλής πρακτικής και ηθικής που καλείται να ακολουθεί ο ηχοθεραπευτής. Αυτά προσφέρουν το καλύτερο δυνατό πλαίσιο πρακτικής και επίσης προσδίδουν μια επιπλέον εγγύηση και ασφάλεια στον πελάτη. 

Ανανέωσα επίσης την πιστοποίηση μου ως Πάροχος Πρώτων Βοηθειών για δύο ακόμα χρόνια, κάτι το οποίο ζητείται υποχρεωτικά από τον Διεθνή Σύνδεσμο Θεραπευτικού Ήχου.

 

Στις καινούργιες συνεργασίες για το 2023 ανακοινώθηκε τον Απρίλιο η συνεργασία σε εβδομαδιαία βάση της Soundquest με το Βody Healing Art. Μια πολύ όμορφη συνεργασία σε έναν καινούργιο, ολόφρεσκο χώρο στην Βάρκιζα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη με ένα μεγάλο ποσοστό αγγλόφωνων συμμετεχόντων που ήδη γνώριζαν τα μεγάλα οφέλη της ηχοθεραπείας καθώς στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι πολύ διαδεδομένη. Μεταξύ πολλών μαρτυριών και μια πολύ όμορφη στο τελείωμα του χρόνου.

 

Προγράμματα και υπηρεσίες Soundquest

Τα ηχόλουτρα δια ζώσης που διοργάνωσε η Soundquest πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία ξεκινώντας με τα Χειμερινά Χαλαρωτικά Ηχόλουτρα 2023, τα Χαλαρωτικά Ηχόλουτρα Αφύπνισης Σώματος και Πνεύματος, στα οποία για πρώτη φορά ενσωματώθηκε και ο ήχος της αφρικανικής άρπας ngoni ζωντανά στο τέλος της συνεδρίας και αγαπήθηκε έκτοτε από τους συμμετέχοντες, τα δύο Μέγα Χαλαρωτικά Ηχόλουτρα Μαίου και Ιουνίου στα οποία επίσης ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά ηχογραφημένα φυσικά ηχοτοπία από τα ταξίδια μου, τα Φθινοπωρινά Χαλαρωτικά Ηχόλουτρα και τέλος την Χριστουγεννιάτικη Έκδοση 2023.

Προετοιμασία για το ηχόλουτρο παίζοντας αφρικανική άρπα

Μερικές ενδεικτικές μαρτυρίες συμμετεχόντων από τα ηχόλουτρα 2023:

–Aνταποκρίθηκε το ηχόλουτρο στις προσδοκίες σας και σε πιο βαθμό;

Ήταν τέλειο.

–Περιγράψτε τι σας άρεσε και τι αποκομίσατε από την εμπειρία.

Η απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων σε υψηλές συχνότητες.

  • Θεόδωρος Βαρζάκας, ακαδημαϊκός, Αθήνα
 

–Aνταποκρίθηκε το ηχόλουτρο στις προσδοκίες σας και σε πιο βαθμό;

Ναι,  σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Το περίμενα πως και πως.

–Περιγράψτε τι σας άρεσε και τι αποκομίσατε από την εμπειρία.

Σε βοηθάει να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και ανακαλύπτεις θέματα που θέλουν επίλυση, σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις στρεσογόνες καταστάσεις και να αναθεωρήσεις τον τρόπο αντιμετώπισης πραγμάτων που σε πιέζουν

  • Δήμητρα Σταθοπούλου, Αθήνα

 

–Aνταποκρίθηκε το ηχόλουτρο στις προσδοκίες σας και σε πιο βαθμό;

Ναι, 100%

–Περιγράψτε τι σας άρεσε και τι αποκομίσατε από την εμπειρία.

Μου άρεσε η εναλλαγή των ήχων και η σειρά με την οποία ακούγονται. Δημιουργούν χρώματα, συναισθήματα και ο χρόνος περνά χωρίς να το καταλάβεις. Νομίζεις ότι έχει περάσει ένα τέταρτο , ενώ στην πραγματικότητα έχει περάσει μια ώρα!

  • Αλέξανδρος Κριεζής- Καρρέρ, τραπεζικός, Αθήνα

 

Παράλληλα με τα δια ζώσης ηχόλουτρα, πραγματοποιήθηκαν και διαδικτυακά ηχόλουτρα για ομάδες όπως και συνεδρίες 1-1. Στα διαδικτυακά ηχόλουτρα για ομάδες διοργανώθηκαν τα Χειμερινά Διαδικτυακά Ηχόλουτρα, η Φθινοπωρινή και η Χριστουγεννιάτικη Έκδοση ενώ προσφέρθηκαν τέσσερα δωρεάν διαδικτυακά ηχόλουτρα στην κλειστή ομάδα Soundquest Club στο Facebook για τα μέλη της ομάδας.

Το φθινόπωρο διενεργήθηκε η φθινοπωρινή έρευνα της Soundquest για γυναίκες άνω των 40 ετών που προσπαθούν να βρουν ισορροπία μεταξύ της ανάγκης τους να έχουν προσωπικό χρόνο για να φροντίσουν τον εαυτό τους και των υποχρεώσεων τους – προσωπικών και επαγγελματικών- που τις πιέζουν καθημερινά .

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν για να λανσαριστεί τον Νοέμβριο, η προσφορά Relax Doc μέσα από τα ενημερωτικά δελτία και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης της Soundquest, χωρίς καμία χορηγούμενη διαφήμιση. Η καμπάνια προσέλκυσε 24 άτομα. Μια μεγάλη επιτυχία που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη όσων είναι εγγεγραμμένοι και συμμετέχουν στις υπηρεσίες Soundquest. Θερμά ευχαριστώ! Nα μην ξεχάσω να προσθέσω ότι τα εβδομαδιαία  ενημερωτικά δελτία της Soundquest είχαν άνοιγμα (και φαντάζομαι διάβασμα!) σε ποσοστό 28% κατά τη διάρκεια του έτους.

Φυσικά οι όμορφες μαρτυρίες που έρχονται είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχεια.

Εδώ μερικές ακόμα μαρτυρίες συμμετεχόντων στο Relax Doc 2023:

–Ποια ήταν τα τρία σημαντικότερα πράγματα που πήρες από το Relax Doc;
Χαλάρωση, καθαρισμός, δημιουργία

–Ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που αποκόμισες από το Relax Doc;
Αλλαγή στη θεώρηση της ζωής μου, ήρεμη καθημερινότητα

–Ένας φίλος/φίλη σε ρωτά για τις συνεδρίες 1-1 της Soundquest επειδή ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Περιέγραψε του τι σου άρεσε και πως σε βοήθησε.
Η ηχοθεραπεία σε χαλαρώνει και σε ξεμπλοκάρει σταδιακά. Αλλάζεις στις λεπτομέρειες και βλέπεις τις δυνάμεις σου μέχρι να χρησιμοποιήσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Επίσης αφήνει την αίσθηση ενός καλού μασάζ ή μιας βόλτας στη φύση και ξεκουράζει.

  • Διονυσία Κοντοράβδη, φαρμακοποιός , Αθήνα

 

–Ποια ήταν τα τρία σημαντικότερα πράγματα που πήρες από το Relax Doc;
Hρεμία, αυτοπεποίθηση και εσωτερική δύναμη

–Ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που αποκόμισες από το Relax Doc;
Αυτό που πηρα ήταν η άμεση αίσθηση ηρεμίας και η αλλαγή στην αντίληψή μου για τη ζωή. Αισθάνομαι πιο συγκεντρωμένη και ξεκούραστη κάθε μέρα. Ευχαριστώ

– Ένας φίλος/φίλη σε ρωτά για τις συνεδρίες 1-1 της Soundquest επειδή ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Περιέγραψε του τι σου άρεσε και πως σε βοήθησε.
Θα τις to πρότεινα ανεπιφύλακτα. Η ηχοθεραπεία με βοήθησε να απελευθερωθώ από το στρες και το καθημερινό άγχος που αντιμετωπίζω στο σχολείο. Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει τη χαλάρωση με την αυτοεξερεύνηση. Αισθάνομαι πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις της ζωής. Είναι σαν να έχω κάνει ένα ταξίδι στο εσωτερικό μου και να έχω ανακαλύψει κρυμμένους θησαυρούς.

  • Μαρία Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη

 

Ταξίδια αναζήτησης και ηχογράφησης φυσικών ηχοτοπίων

—Μποτσουάνα, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιος Αφρική), Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία), Κένυα—

Aπό το 2017 ξεκίνησα να ταξιδεύω σε μακρινούς προορισμούς και όχι αποκλειστικά και μόνο για δουλειά. Άλλοτε ως εθελόντρια, άλλοτε ως μουσικός, άλλοτε ως μια εξερευνήτρια, τα ταξίδια αυτά πλέον είναι ταξίδια προσωπικής αναζήτησης και ως εκ τούτου δεν σκοπεύουν σε τουριστικά και πολυσύχναστα μέρη. Το πρώτο ταξίδι του 2023 ήταν και πάλι με τον φωτογράφο Solly Levi τον Φεβρουάριο, στον Κήπο της Εδέμ -καθώς έτσι ένιωσα με το που πάτησα το πόδι μου εκεί- στη γη της εσωτερικής αφθονίας, την πανέμορφη Μποτσουάνα. Ένα ακόμα επικό ταξίδι στο συγκλονιστικό Δέλτα του Οκαβάνγκο μέσα σε άγρια ζώα, πολυτελή καταλύματα και υπέροχα ηχοτοπία τα οποία είχα την τύχη να ηχογραφήσω. Ήταν η πρώτη φορά που σε ένα ταξίδι, παρόλο τις αρχικές του δυσκολίες, βίωσα εσωτερική αφθονία, υπέρτατη γαλήνη και άπειρες στιγμές μοναδικής ευφορίας. Τα ηχοτοπία που ηχογραφήθηκαν εκεί χρησιμοποιούνται πλέον ως υλικό στα διαδικτυακά και δια ζώσης χαλαρωτικά ηχόλουτρα και προγράμματα Soundquest.

Ακολούθησε τον Αύγουστο, ένα ακόμα ταξίδι, το τρίτο με τον φωτογράφο Solly Levi στην περιοχή Μασάι Μάρα της Κένυας για την μεγάλη μετανάστευση των ζώων και στο πανέμορφο Αμπροσέλι, κάτω από τη σκεπή του Κιλιμάντζαρο, του υψηλότερου βουνού της Αφρικής.

Στο ταξίδι αυτό έγινε με την επιχορήγηση του ταξιδιωτικού γραφείου Exodus Travel που εδρεύει στην Μεγάλη Βρετανία και εξειδικεύεται στα ταξίδια περιπέτειας. Για το ταξίδι αυτό έλαβα ανάθεση έργου από το Cities and Memory, μια παγκόσμια διαδικτυακή ακουστική βιβλιοθήκη. Το έργο αφορούσε το πρότζεκτ με τίτλο “Sounds of Adventure”, στο οποίο ηχογραφιστές και μουσικοί καλούνταν να ηχογραφήσουν και να συνθέσουν κομμάτια που να εμπνέονται από τους ήχους διαφόρων χωρών. Οι ηχογραφήσεις μου έγιναν σε χωριά των Μασάι στην Κένυα και το τελικό πρότζεκτ θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2024. Το ταξίδι αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα που έχω κάνει έως τώρα με άπειρη σκόνη αλλά και μεγαλειώδη σκηνικά εκατομμυρίων ζώων που μετανάστευαν μαζί με πολλά μαθήματα επιβίωσης.

Παράλληλα από το Cities and Memory κυκλοφόρησε και το πρότζεκτ “Music for Sleep”, στο οποίο το ηχοτοπίο μου “Αn African night at the delta of Okavango”, έμπνευσε την συνθέτρια Keira Simmons στο να το επανασχεδιάσει και να συνθέσει το κομμάτι “Stirring”.

Tα υπόλοιπα ταξίδια που έγιναν ήταν στάσεις σε πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Γιοχάνεσμπουργκ, Αντις Αμπέμπα)  είχαν και αυτά την ομορφιά τους στις λίγες ώρες/ μέρες που έμεινα εκεί και τα κρατάω ως όμορφες αναμνήσεις.

 

Ηχογραφώντας τους ντόπιους Μασάι μέσα στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα της Κένυας

Έκδοση διηγημάτων

Από το 2018 που ξεκίνησα μαθήματα δημιουργικής γραφής δεν έχω σταματήσει να γράφω. Με τον τωρινό μου δάσκαλο, τον συγγραφέα Διονύση Μαρίνο, είχα τη χαρά να δω τυπωμένα για δεύτερη συνεχή χρονιά δύο ακόμα διηγήματά μου. Η ανθολογία «Η λέξη, η σκιά μου», Εκδόσεις Βακχικόν και ανθολόγηση Διονύσης Μαρίνος παρουσιάστηκε στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως τον Σεπτέμβριο.

 

Με τον συγγραφέα Διονύση Μαρίνο στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Κανάλι Soundquest στο ΥοuTube

Toν Ιούλιο εγκαινίασα το νέο κανάλι μου στο YouTube, υποσχόμενο ένα συναρπαστικό ακουστικό ταξίδι όπως κανένα άλλο. Το κανάλι στοχεύει να μεταφέρει τους ακροατές του σε τόπους ηρεμίας και αναζωογόνησης μέσα από ηχογραφημένα ηχοτοπία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όσο και ηχογραφημένα ηχόλουτρα χαλάρωσης στο στούντιο.

Στο επίκεντρο της αποστολής του καναλιού βρίσκεται η αναγνώριση της βαθιάς επιρροής του ήχου στην ευημερία μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ με τις γνώσεις μου να συμβάλλω στην ευημερία και άλλων μέσα από τις θεραπευτικές δονήσεις του ήχου

Δραστηριότητες φωτογραφικές, καλλιτεχνικές, χορευτικές

Μέσα από την μουσική ως σολίστ εκκλησιαστικού οργάνου εκφραζόμουν για πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πρόσθεσα και τα ιαπωνικά τύμπανα ως μέλος του συγκροτήματος Atene Daiko-Τα Τύμπανα του Ήλιου. Αυτό που με εκφράζει όμως περισσότερο αυτόν τον καιρό είναι η ενασχόληση μου με την αφρικανική άρπα ngoni, η οποία αποτελεί ηχητικό μέρος στα δια ζώσης χαλαρωτικά ηχόλουτρα από τον Μάιο. Το 2023 είχα την ευκαιρία να κάνω μαθήματα με τρεις διάσημους μουσικούς στο όργανο αυτό τους: Adama Coulibaly (Mάλι), Karim Bello (Mάλι) και Κassoum Diarra (Μπουρκίνα Φάσο). Aισθάνομαι τυχερή όσο και ευγνώμων που έχω δασκάλους που μπορούν να μου μεταδώσουν όλα αυτά, χωρίς να χαθώ ή να βαρύνω από τις γνώσεις αλλά αντιθέτως να ταξιδέψω με καθοδήγηση και ασφάλεια τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, αυτόν που οδηγεί στο κέντρο της ύπαρξής μου.

Αυτοβελτίωση και συνεχής εκπαίδευση

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι καθημερινά με την αυτοφροντίδα μου παρατήρησα και βελτίωση μέσα μου. Σαν να επήλθε μια εσωτερική ηρεμία και να τα βρήκα με τον εαυτό μου τελικά. Από τότε δεν παραλείπω να επενδύω  σε εμένα έτσι ώστε να μαθαίνω πράγματα που μπορούν να με βοηθήσουν αλλά να βοηθήσουν ενδεχομένως και άλλους.

Αυτή την χρονιά έκανα λοιπόν κάτι το οποίο ήθελα να κάνω πολύ καιρό πριν. Να συμμετέχω σε ένα από τα σεμινάρια του Tony Robbins , του Νο.1 ΝΥ Times καλύτερου σε πωλήσεις συγγραφέα και Νο. 1 παγκοσμίως life και business strategist. Τα μαθήματα πάρα πολλά, από τεχνικά θέματα μέχρι βαθύτερες εσωτερικές ανακατατάξεις. Το “Unleash the Power Within” ήταν από τα κορυφαία highlights της χρονιάς.

Συνέχισα επίσης και αυτή την χρονιά την εξέλιξή μου με την καθοδήγηση άλλων τριών επιτυχημένων γυναικών, η καθεμιά στον τομέα της, της Mάρω Κουρή, της Ελίνας Γιαχαλή και Sigrun, από τις οποίες βρήκα καινούργιες ισορροπίες, ευκαιρίες και ανοίγματα και είμαι βαθιά ευγνώμων.

Φυσικά ευγνωμονώ και την οικογένειά μου, όλους τους δασκάλους μου, συνεργάτες και καλούς φίλους, που είναι μαζί μου σε αυτό το θαυμαστό ταξίδι στον χρόνο.

 

Τι έμαθα το 2023

Να επιτρέπω στον εαυτό μου την άβολη πολυτέλεια να αλλάξει γνώμη. Είναι απείρως πιο ικανοποιητικό να καταλαβαίνω κάτι παρά να έχω τελικά δίκαιο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αλλάζω γνώμη για ένα θέμα, μια ιδεολογία ή πάνω απ’ όλα, αλλάζω τον εαυτό μου.

Να χτίζω θύλακες ακινησίας στη ζωή μου. Εκεί να μπορώ να σκέπτομαι όσο χρειάζομαι. Να πηγαίνω «βόλτες», μη πηγαίνοντας πουθενά συγκεκριμένα. Οι καλύτερες ιδέες μου, ήρθαν όταν σταμάτησα να προσπαθώ ενεργά και δεν προσπάθησα να με καθοδηγήσω κάπου.  

Να πιστεύω όταν οι άνθρωποι λένε ποιοι είναι αλλά να μην πιστεύω όταν προσπαθούν να μου πουν ποια είμαι εγώ. Είμαι η μόνη θεματοφύλακας της ακεραιότητάς μου και η μόνη συνειδητή δημιουργός της πραγματικότητάς μου.

Να επιλέγω τη χαρά ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν την ευνοούν. Η χαρά δεν είναι συνάρτηση μιας ζωής χωρίς τριβές και απογοήτευση, αλλά συνάρτηση εστίασης, μια εσωτερική ανύψωση που εξελίσσεται με βάση τις προσωπικές μας και μόνο επιλογές.

Ο συγγραφέας Χέρμαν Έσσε, καθώς ο κόσμος επρόκειτο να βγει από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, μίλησε για τις «μικρές χαρές» οι οποίες υφαίνουν τη σανίδα σωτηρίας που μας σώζει. Ποιες είναι οι μικρές χαρές;

Το κοριτσάκι που μας προσπερνάει με το μικρό της ποδήλατο, το ουράνιο τόξο που ξεπροβάλλει μετά από έναν κατακλυσμό, το σαλιγκάρι που για να διασχίσει ένα πεζοδρόμιο μπορεί να του πάρει ένα απόγευμα και πόσα άλλα ακόμα.

Τελειώνοντας αυτή την ετήσια ανασκόπηση σκέφτομαι αυτόν τον στίχο από το υπέροχο ποίημα της Jane Hirshfield, «The Weighing»:

Τόσο λίγοι κόκκοι ευτυχίας

μετρημένοι σε όλο το σκοτάδι

και ακόμα η ζυγαριά ισορροπεί.

Το 2023 μου έμαθε να ισορροπώ τους κόκκους στη ζυγαριά μου.

Το 2023 μου έμαθε ότι μόνο εγώ μπορώ να ζυγίσω το γαλάζιο του ουρανού μου.

 

Κλικ στη στιγμή

Τα σχέδιά μου για το 2024

  • Καινούργιες συνεργασίες της Soundquest με επιχειρήσεις που έχουν ως σκοπό την παροχή χαλάρωσης μέσα από θεραπευτικά ηχόλουτρα είτε στους εργαζομένους τους είτε σε πελάτες τους
  • Αύξηση κατά 30% σε όλα τα νούμερα που αφορούν την επιτυχία της Soundquest και την διεύρυνση του έργου της
  • Έκδοση περισσότερων διηγημάτων μου και ταξιδιωτικών μου ιστοριών
  • Tαξίδια αναζήτησης σε μη τουριστικούς προορισμούς και ηχογραφήσεις ηχοτοπίων για την Soundquest
  • Η λέξη μου για το 2024 είναι: ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

-Είμαστε ό,τι καλύτερο μπορούμε να είμαστε-.

 Email
info@sound-quest.com

 

 Κινητό
693 7257578

error: Copyrighted Content